Undoubtedly, each family has its own brand of cottage cheese casserole recipe ( "and what does it differ from pudding? "- You might think :). Curd pudding - a surprisingly gentle delicacy that is served in a necessarily cold and literally melts in your mouth.

Если говорить об отличиях от традиционной запеканки, то творожный пудинг определяет прежде всего консистенция: она воздушная, как у суфле (в «тесто», как правило, вводят взбитые белки). Готовится, как правило, на водяной бане (но не обязательно), нередко на основе круп (манной, например), творога и его производных; а основными ингредиентами являются яйца и молоко.

It is no secret that the great popularity of the pudding was in the dessert, unlike the casserole, which can also be vegetable, meat, and served as a main dish.

Прежде, чем перейти непосредственно к рецепту, скажу также, что его я нашла в блоге у одной итальянки (называется творожный пудинг по-итальянски Мильяччо, его традиционно готовят в период карнавала в Неаполе:), немного адаптировала под себя, уменьшив количество сахара и пропорции в целом, так и родилась моя интерпретация творожного пудинга.

Curd Pudding: Recipe

Ingredients:

  • milk - 500 ml;
  • semolina - 100 g;
  • рикотта (или творог рекомендую не ниже 9%) – 500 г;
  • eggs - 3 pieces;
  • sugar (or substitutes) - 120 g or to your taste;
  • 1 zest of lemon / orange - on request;
  • vanilla - to taste;
  • Salt - a pinch.

Preparation:

Semolina to cook, meals mound semolina in a little warm milk. Stir whisk constantly to avoid lumps, bring to a boil. Cook until thick 5-7, cool minutes.

To send Ricotta yolks (if you use cottage cheese, I recommend to rub it through a sieve), sugar, lemon zest, vanilla, mix well with a mixer. Parts enter the chilled semolina, whisk until smooth.

Protein shake up with a pinch of salt until stable peaks.

Gently introduce the proteins in cottage cheese and semolina weight.

Отправить в разогретую до 170 градусов духовку на час (или чуть больше). Готовый творожный пудинг будет румяный сверху, серединка же его должна чуть подрагивать.

Перед подачей творожный пудинг рекомендую полностью остудить. Бесподобно «раскрывается» с ягодами, свежим ягодным пюре или вареньем:)

PS Love puddings :) or unusual recipes from the conventional products? You do not know how to make love child "hated semolina"? Then you just have to try Semolina pudding with pears!